МАКЕДОНИЈА чита БИБЛИОТЕКАРКУ

На 2 на Скопски саем (на 6 ти април 2017 год.) започне и националната кампања "Отворена библиотека – Влези во нов свет!", посветена на улогата на јавните библиотеки во заедницата. Ту  бидат поставени штандови за промоција на библиотеките и се формира единствена сцена на книги, автори, издавачи, преведувачи, библиотекари и корисници кои ќе споделуваат искуства. Во рамките на овие активности е промовирана книгата Библиотекарка од авторот Мирко Марковиќ. Темата на книгата и неговото кирилско писмо, беа доволни да за еден ден во библиотеките и библиотекарите во Македонија се распродадени и организаторите на донирани 120 книги

За обичните публика од најубавите и најголемите сегмент беше единствена поддршка на библиотекарите од Македонија за проектот - БИБЛИОТЕКАРКА!

МАКЕДОНИЈА ЧИТА БИБЛИОТЕКАРКУ

С К О П Ј Е 

Р А Д О В И Ш               П Е Х Ч Е В О

Ш Т И П

ПРИЛЕП                    КАВАДАРЦИ                     КОЧАНИ

БИТОЛА - ГЕВГЕЛИЈА                                             О Х Р И Д  

 С Т Р У М И Ц А                                             С К О П Ј Е   

 

 

О КЊИЗИ

ПРЕДСТАВА

СЛАВА ПРИЈАТЕЉУ

РАША ПОПОВ

ДА СЕ ЗНА

 
 
СОНГ - БИБЛИОТЕАРКА
  
 
НА СЦЕНИ
 
 
Петак
14.07.2017. - 19.30 сати
Дом културе Рудник
Рудник - Г. Милановац
(са Библиотеком 
"Браћа Настасијевић")
 
Среда
06.06.2017.
ПЛАВА САЛА
Хотел "Врујци"
Бања Врујци

Уторак,
24. 05.2017 
КАКАЊ (БиХ) 
иблиотека Какањ 
и ЈУ КСЦ Какањ

Понедељак 22-23.05.2017. 

МАГЛАЈ (БиХ) 
ЈУ Опћа библиотека и
Центар за културуМаглај
 
46. ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ
- ДАНИ КОМЕДИЈЕ ЈАГОДИНА -
ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ
Народна библиотека
"Радислав Никчевић"
Уторак, 21. 03.2017. 
 
     ТЕАТАР 78 - БГД.
Среда 14.12.2016.
 ДАН БИБЛИОТЕКАРА
Уторак 13.12.2016.
Мала stand up  сцена
      Уторак 1.11.2016.
Дом културе Н.Варош
Понедељак 24.10.2016.
Градска библиотека
П А Н Ч Е В О
 
Петак 07.10.2016.
Д.К.  ИРИГ -  53.САБОР 
БИЛИОТЕКАРА СРЕМА
Четвртак  06.10.2016.
Прва изведба 
МОДЕРНА ГАРАЖА
Субота 01.10.2016.
премијера
МОДЕРНА ГАРАЖА
Петак 30.09.2016
предпремијера
салон МАГИСТРАЛА
ДК СТУДЕНТСКИ ГРАД
Уторак 27.09.2016
.
PRESS конференција
БИБЛИОТЕКА cafe&bar